Om Stein & Veg

DSC_1170b - Kopi (2)

Stein & Veg Consult, det er meg, Rene Kierstein, tysk bakgrunn, 51 år gammel.

Jeg utfører rådgivningstjenester innen vegbygging og steinsetting, helt fra ideprosjekt til overlevering. Min bunnsolide utenlandske utdanning og omfattende erfaring innen fagfeltet har gitt meg en unik kompetanse.

Det vi alle er glad i, nemlig velfungerende og sjarmerende belegninger av stein, i utallige variasjoner, er bare “kremen av kaka”. At denne gleden vil holde seg over mange tiår, er et bæredyktig fundament av essensiell betydning.

Et tradisjonelt vegbyggerfag med spesialisering på steindekker, finnes ikke slik i norden. Grunnleggende kunnskap om hele vegkonstruksjonen betyr varig kvalitet, forutsigbarhet og trygghet.

Håndverk vegbygging

Mesterbrev bild

Vegbygging er blant de eldste håndverksfagene som finnes. Allerede for mer enn 2000 år siden konstruerte erfarne mestere vegene med en overbygging som vi kjenner til i dag. Grunnreglene for dimensjonering og materialvalg følger også i dag omtrent i de samme sporene. Teknologier og dekkeløsninger har endret og tilpasset seg behovene etterhvert. Mens tradisjonelle belegninger av naturstein som sliteslag utføres fortsatt på samme måte, av erfarne steinleggere.

Jeg er utdannet vegbygger med spesialisering på dekker av naturstein. Det inkluderer med korte ord:

  • Grunnarbeid inkludert forsterkende tiltak på traubunn
  • Etablering av overvannsledninger, inkludert sluk og kummer
  • Etablering av vegfundament
  • Dekker og kanter av stein, både naturstein og betongstein, oppsetting av mur
  • Landmåling

Jeg kan se tilbake til 34 år med solid erfaring innen faget.

Vil du vite hva jeg gjorde og når, må du trykke her    CV Rene Kierstein